El mateix dia en què a Madrid va esclatar la polèmica per l'agressió del portaveu de Vox a l'Ajuntament, Javier Ortega Smith, a un regidor de Más País, Eduardo Fernández Rubiño, al municipi gallec de Cangas es va celebrar un dels plens municipals més tensos de l'any, que va acabar amb un regidor del PP, José Luis Gestido, encarant-se amb la portaveu socialista, Iria Malvido, a qui va aixecar la mà. Davant aquesta escena, aquest diumenge la portaveu del govern espanyol Pilar Alegría, ha exigit la dimissió del popular. "Les agressions físiques no es poden consentir mai, el PP ha de posar ordre i acabar amb aquests comportaments", ha expressat a través de X. 

El ple de Cangas es va centrar en el debat d'una moció impulsada pel PP sobre els problemes a la xarxa de sanejament que han provocat abocaments d'aigües fecals en diverses ries de la zona. El govern municipal —un tripartit de BNG, PSOE i Esquerra Unida— i l'oposició es van llançar múltiples retrets fins que arribat un punt, els representants populars es van plantar, en considerar que l'alcaldessa, Araceli Gestido (BNG), els havia faltat al respecte, i així, van abandonar el ple.

Mentre sortien, Malvido els va gravar amb el mòbil, i va ser llavors quan Gestido es va apropar per retreure-li que els estigués gravant i va aixecar la mà per treure-li el mòbil. El gest va ser rebut amb crits d'indignació per part de la bancada socialista, i dues regidores més se li van encarar. "Cuidadito", el van advertir una, mentre també el van acusar de "xulo i gall". 

El govern local va ser el primer a demanar la dimissió de Gestido a través d'un escrit en el qual va assegurar que, "no tolerarà cap mena de violència" i va advertir que, en cas que el regidor no dimitís, demanarien al PP que el destitueixi. El PSOE de Pontevedra, província a la qual pertany el municipi, se'n va fer ressò, i finalment ha saltat a la política estatal amb la petició de la mateixa portaveu del govern espanyol perquè dimiteixi. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!