Picabaralla a Twitter. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la líder de Guanyem, Dolors Sabater, han exhibit un intercanvi de retrets aquest dimarts a la xarxa social per un debat passat. Amb cinc mesos de retard, ha tornat a aflorar ara una polèmica al voltant de l'assistència de l'alcalde, del Partit Popular, al Consell d'Europa. Va ser a finals d'octubre quan la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va nomenar Xavier Garcia Albiol com a membre titular d'aquest òrgan europeu i suplent del Comitè Europeu de les Regions, en representació de tots els ajuntaments del país. La notícia va ser destacada en l'àmbit mediàtic local, amb la premsa destacant que era "la primera vegada" que un alcalde de Badalona era elegit al càrrec.

Però davant d'això, Sabater en aquell moment ja va sortir del pas per enviar una carta al Consell d'Europa i recordar que el mateix organisme havia titllat Albiol de polític racista en un informe del 2018. Guanyem Badalona va posar aleshores en marxa un document propi per recollir les polítiques xenòfobes de l'executiu popular. Amb tot, val a dir que l'elecció de l'alcalde no va ser del gust de la també diputada cupaire.

"Doña erre que erre"

Ara, Dolors Sabater ha tornat a agitar la polèmica, amb una captura de pantalla en què ha volgut assenyalar que el Comitè Europeu de les Regions en què va participar Albiol treballa per generar "consulta i diàleg polític" entre governs nacionals i les autoritats locals i regionals. "Aquest tuit demostra el que ja vam denunciar Guanyem Badalona quan van sortir els titulars enganyosos. Ni membre del Consell d'Europa ni òrgan de decisió", ha afirmat Sabater, en el seu compte de Twitter. "Política comunicativa enganyosa com a pràctica habitual del PP Badalona que els mitjans reprodueixen acríticament". Tot plegat, acompanyant la publicació d'Albiol en què va comunicar la seva assistència al congrés.

La resposta de l'alcalde no s'ha fet esperar. Albiol ha replicat també a Twitter amb imatges de la seva acreditació oficial al Consell d'Europa i una captura en què s'observa el llistat oficial dels integrants de la delegació espanyola, amb el seu nom present. "La candidata de la CUP continua en la seva realitat paral·lela afirmant que no soc membre titular del Consell d'Europa", ha ironitzat, abans de concloure amb sorna. "Doña erre que erre".