El regidor de Sant Joan de Vilatorrada, que va ser acusat d'un delicte d'odi per dur un nas de pallasso, Jordi Pesarrodona, ha assenyalat avui que""el CNI no va ser capaç de trobar les urnes" però assegura que, en canvi, a ell el van trobar de pressa. Pessarrodona, que també és pallasso de professió, va fer-se popular arreu del país després de fer-se una fotografia amb un nas de pallasso al costat de la Guàrdia Civil durant els escorcolls a la Conselleria de Governació el passat 20 de setembre.

Pesarrodona pallasso 20 de setembre

En declaracions a l'acte "Demà pots ser tu" d'Òmnium Cultural, Pesarrodona ha explicat que la seva imputació per un delicte d'odi ha estat un "malson" i ha reivindicat que va ser un "acte de protesta completament pacífic". "El nas de pallasso és sempre una eina de pau", ha assegurat.

A més, el regidor ha ironitzat amb el fet que és "l'únic pallasso imputat a Europa", tot i que ha assenyalat que no sap si això és un "honor bo o dolent".

L'acte "Demà pots ser tu", celebrat avui a Barcelona, ha comptat amb les xerrades de diverses personalitats com la directora teatral, activista i cofundadora d'XNET,Simona Levi, la politòloga Gemma Ubasart o el director de la revista El JuevesGuillermo Martínez-Vela, que han analitzat l'estat de repressió en què es troba Espanya.