Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte contra la presència del rei Felip VI i personalitats de l'Estat a la concentració de rebuig als atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils el 17 d'agost. 

Sota el lema "Les vostres polítiques, les nostres morts", més de 170 entitats socials han convocat una manifestació alternativa a la de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que ha tingut lloc a les 16h a la cruïlla entre la Rambla de Catalunya i Aragó. "Hem volgut crear un espai per a la gent que no se sent còmoda anant darrere de determinats càrrecs polítics", ha assegurat Pepa Martínez, directora de lafede.cat, a l'inici de la concentració.

anemdeblau

Des de Lluita Internacionalista han recordat "els milers d'homes, dones i criatures que moren als carrers de Síria i l'Iraq, en atacs semblants o sota bombes occidentals". "Per a nosaltres no hi ha morts de primera i de segona: rebutgem la hipocresia dels governs d'Europa, que només s'exclamen quan la sang es vessa a París, Londres, Berlín, Niça o Barcelona", afegeix el comunicat que han distribuït durant la manifestació 

Els assistents, vestits de blau i amb pancartes com "Felip, qui vol la pau no trafica amb armes", han denunciat la presència del Rei i dels membres del Govern espanyol a Barcelona. "Creiem que és molt important reivindicar que és demencial que un Estat vengui armes i després faci veure que l'important és evitar el terrorisme aquí, quan l'estan creant allà", ha dit Marta, assistent a la concentració.

manifestacio no tenim por laura gomez 17

Tot i això, la majoria dels manifestants no ha considerat incompatible el seu posicionament amb l'assistència a la concentració convocada per l'Ajuntament i la Generalitat i, de fet, la majoria hi han participat. "M'hi afegiré, em sembla bé que es faci, però també hem de tenir aquesta visió crítica que l'altra manifestació no ofereix", ha assegurat Igon. "Jo no vull anar a la manifestació oficial, jo vull anar a la plaça de Catalunya i veure passar el Rei i membres del Govern espanyol i ensenyar-los l'estelada amb el crespó", ha afegit Carme. 

A la concentració també s'hi han vist banderes estelades i pancartes de rebuig a la islamofòbia. "No en el nostre nom ni en el de l'islam", deia la pancarta d'Ikram.