Proposta de tàndem per dirigir el futur de Junts. Consellers del Govern, dirigents, càrrecs públics i militants de Junts per Catalunya han elaborat un manifest de cara al congrés del partit del proper 4 de juny amb el qual donen suport a una candidatura unitària per a la nova direcció amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs com a nova presidenta i l'exconseller Jordi Turull com a secretari general del partit. El text, al qual ha tingut accés ElNacional.cat, es dona a conèixer després que el president de la formació, Carles Puigdemont, ha convocat aquest dimarts el conclave del partit, que se celebrarà a Argelers, al Rosselló, i ha anunciat que no es presentarà de nou a la presidència de la formació independentista. Borràs rellevaria Puigdemont i Turull, pres polític parcialment indultat, substituiria l'actual secretari general, Jordi Sànchez, també condemnat i empresonat per l'1-O.

En el llistat de promotors del manifest hi ha el president del grup parlamentari, Albert Batet, els presos polítics indultats Joaquim Forn i Josep Rull o els consellers del Govern Jaume Giró, Josep Maria Argimon, Lourdes Ciuró, Victòria Alsina i Violant Cervera, així com l'exiliat Lluís Puig. Entre els primers signants també hi són Anna Erra, Damià Calvet, David Saldoni, Eusebi Campdepadrós, Joan Canadell, Josep Lluís Cleries, Marina Geli, Pilar Calvo, Marta Madrenas o Àngels Ponsa. 

El text íntegre del manifest és el següent: 

"Les persones sotasignades ens declarem compromeses amb el present i el futur de Junts per Catalunya i confirmem la voluntat que el nostre partit segueixi sent un actiu, al costat de la societat, per culminar el procés que l’1 d’octubre va expressar-se tan dignament a les urnes en el referèndum d’autodeterminació. Formem part dels milers de persones que des de la militància a Junts mantenim el compromís per fer possible que Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de República.

Un cop superada l’etapa fundacional del partit i davant la convocatòria del Congrés Nacional pel proper 4 de juny a la localitat rossellonenca d’Argelers,

Manifestem:

  1. El reconeixement i agraïment sense matisos al president Carles Puigdemont i al secretari general Jordi Sànchez per la seva generositat, dedicació i determinació per haver encapçalat Junts per Catalunya en aquesta etapa que ara acaba. Respectem i valorem el gest de provocar el seu propi relleu en el lideratge al capdavant del partit des de la nostra esperança que seguiran compromesos en en el projecte de Junts per Catalunya.
  2. El convenciment que els èxits polítics i organitzatius d’aquests dos primers anys de Junts per Catalunya tindran continuïtat si les dones i els homes que avui donem vida al partit sabem fer de la transversalitat i la pluralitat que ens caracteritza un motor d’impuls del nostre projecte polític mantenint-nos lleials als postulats fundacionals de Junts.
  3. La certesa que els nous lideratges que sorgiran del proper Congrés disposaran del suport i la lleialtat de tots els àmbits (institucional, territorial, sectorial, corrents...) d’acció política del partit. Només des de la unitat col·lectiva i la generositat individual encararem amb èxit els reptes que tenim. Així serem útils al compromís de conquerir la independència com la millor alternativa per servir els interessos de la ciutadania.

 

Per tot això i conscients de la vàlua i el compromís de la presidenta Laura Borràs i del conseller Jordi Turull en el camí per l’assoliment de la independència de Catalunya, els emplacem des de la complicitat i l’estima personal a fer un nou pas per assumir les màximes responsabilitats al capdavant de Junts per Catalunya. Ningú amb més força i lideratge que Laura Borràs per assumir la presidència del partit i Jordi Turull la secretaria general.

Tenim el convenciment que la nostra veu expressa el pensament i el desig de la majoria de persones que s’han sentit representades, en un moment o en un altre des del 2017, pel lideratge del president Puigdemont. Un lideratge que, com a president legítim que és, supera sigles i àmbits partidistes.

En aquesta nova etapa que com a partit ens disposem a començar, manifestem tot el suport a Laura Borràs com a futura presidenta del partit i a Jordi Turull com a proper secretari general de Junts.

Junts, units i determinats!

Per adherir-te envia un correu electrònic a: adhesions@unitsideterminats.cat (indiqueu nom, cognoms i localitat o sectorial de militància a Junts per Catalunya)."