Un periodista i tres informàtics espanyols estarien darrere l'extorsió a l'activista Julian Assange, el fundador de Wikileaks que ha estat durant set anys refugiat a l'ambaixada d'Equador a Londres i que la setmana passada va ser entregat a la policia britànica. Així ho publica una informació d'El País, que assegura que els presumptes extorsionadors que demanen tres milions per imatges i converses privades de l'activista són d'Alacant.

Es tractaria de José Martín Santos, un periodista ja condemnat a tres anys de presó per estafa, i tres informàtics més que treballarien en una suposada agència de comunicació. La policia espanyola està investigant si és aquesta empresa la que està al darrere de l'extorsió a l'activista australià.

Agents espanyols de la secció de Segrestos i Extorsions vigilen, segons la informació d'aquest diari, a José Martín Santos i a tres dels seus col·laboradors després que oferissin el material gravat durant els últims dos anys dins l'ambaixada a Londres al fundador de Wikileaks a canvi de tres milions d'euros, segons fonts pròximes a la recerca.

Assange ja ha presentat una querella contra els presumptes extorsionadors a l'Audiència Nacional, i també ha actuat legalment contra el personal de l'Ambaixada de l'Equador a Londres i membres de la companyia de seguretat equatoriana Promsecurity, que suposadament també haurien participat en els fets. Les imatges amb les que l'estarien extorsionant l'activista estan extretes de les càmeres de seguretat de l'ambaixada.