El Periódico acomiada el dibuixant Miquel Ferreres, que actualment publicava un acudit diari al rotatiu. Fonts internes de la redacció consultades per El Nacional confirmen la notícia i asseguren que Ferreres continuarà publicant vinyetes fins al 28 de febrer.

L’han acomiadat, segons un dels companys de redacció, “però no sabem com va anar amb el director. Feia temps que hi havia tensions entre ells”. Feia mesos que els acudits de Ferreres sobre la situació política a Catalunya no seguien la línia editorial del diari; en diverses ocasions, el dibuixant s'havia mostrat crític amb la repressió del govern espanyol contra Catalunya.

Acudit Ferreres

Aquest acomiadament arriba una setmana després que el Grup Zeta anunciés un expedient de regulació d'ocupació a El Periódico per retallar un 45% la massa salarial dels gairebé 400 treballadors que hi ha a la redacció i els departaments d'administració, sistemes, publicitat i logística del diari.

La direcció del grup va indicar que la decisió es devia a causes organitzatives i va proposar estudiar mesures alternatives als acomiadaments forçosos, com ara baixes voluntàries. El comitè d'empresa va manifestar el seu rebuig frontal a la mesura perquè considera que "dinamita el clima laboral i els acords signats el juliol passat amb noves rebaixes salarials fins al 2020 després d'un conflicte amb una vaga de tres dies".