El catedràtic en dret constitucional Javier Pérez Royo acostuma a ser molt contundent amb la reacció de l'Estat contra el conflicte català, i aquest diumenge ho torna a ser. En una entrevista a El Confidencial, assegura que és el Tribunal Constitucional el que ha fet "un cop d'estat a Catalunya", en referència a la sentència de l'Estatut del 2010. 

Pel que fa al judici del procés, Pérez Royo considera que a "Espanya no hi ha presos polítics, però ho sembla". I alerta que, malgrat que a Espanya "hi ha un Estat democràtic i de drets i una justícia equiparable a la resta d'Europa, en el cas del procés la "resposta" no ha estat així. "Judicialitzar el que ha passat i plantejar-ho com un delicte de rebel·lió és una barbaritat", defensa en aquest mateix sentit. 

Pel que fa al cas dels exiliats, Pérez Royo considera que "Puigdemont i Comín estan fora d'Espanya exercint drets fonamentals" i assegura que no són fugits de la justícia perquè "se'n van anar exercint el dret constitucional, article 19, d'entrar i sortir lliurement del territori de l'Estat". Cal recordar que quan van marxar no hi havia dictada cap ordre de detenció ni estaven citats encara a declarar a l'Audiència Nacional.

Pérez Royo creu que Puigdemont, Comín i Junqueras podran ser eurodiputats

En aquest punt, sobre si poden ser eurodiputats o no, el catedràtic assegura que no es podrà impedir que ocupin el seu escó perquè són "ciutadans espanyols" i gaudeixen del "sufragi actiu i passiu". A més, recorda que van ser proclamats com a diputats electes després de les eleccions i alerta que això fa que "gaudeixin d'immunitat".

També considera que Oriol Junqueras, malgrat la seva situació de presó preventiva, també podrà ser eurodiputat i que això provocarà que el Tribunal Suprem no pugui dictar sentència i que hagi de demanar el suplicatori al Parlament Europeu.