El catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo ha manifestat en un article a Eldiario.es, que si el jutge Pedro Llarena no permet a Jordi Sànchez presentar-se a la investidura com a diputat que és, cometrà prevaricació. "Impedir l'exercici del dret de sufragi actiu o passiu sense sentència judicial ferma és el més greu delicte de prevaricació que es pot cometre en democràcia. És un delicte de prevaricació contra la democràcia de manera directa", afegeix.

Segons Pérez Royo, amb la Constitució espanyola a la mà no és possible impedir la investidura de Jordi Sànchez. I apunta que en el cas que el jutge la impedís, Sànchez es podria querellar contra ell per prevaricació, i a més podria "sol·licitar la nul·litat de tota la instrucció".

"El jutge instructor estaria cometent un delicte tan greu que l'inhabilitaria per a l'exercici de la funció jurisdiccional a partir d'aquest moment, a més de comprometre de forma sobrevinguda totes les seves decisions anteriors en aquesta causa", assenyala.