El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha presentat un recurs d'alçada davant del Ministeri de l'Interior contra el seu cessament pels responsables del cos i d'aquest departament, segons han informat EFE fonts del seu entorn.

Fonts pròximes al coronel han indicat que serà el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui haurà de resoldre la decisió que va firmar el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez.

De los Cobos va ser cessat fa unes setmanes després que membres de la policia judicial de la Comandància de Madrid, que dirigia, lliuressin a la jutgessa que portava el cas de la manifestació del 8-M i la seva possible influència en l'expansió del coronavirus un informe sobre les mateixes.

En un primer moment, Grande-Marlaska va atribuir el cessament a raons d'organització internes i el va desvincular d'aquest informe, si bé posteriorment va matisar que responia a la filtració del mateix als mitjans i va argumentar que no donava més detalls per respecte a la carrera professional de De los Cobos.

El cessament va motivar la dimissió del màxim comandament operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, i un intent de reprovació parlamentària per part de l'oposició que es debat aquesta setmana en el Congrés.