Tres anys i mig després, el president de la Generalitat valenciana es reunirà amb el màxim dirigent del govern de Catalunya. Ximo Puig i Pere Aragonès es trobaran aquest dimarts a la tarda a Barcelona. El vicepresident, que actualment exerceix el càrrec de president en funcions, rebrà Puig a les dependències de vicepresidència, a la Zona Franca. Serà la primera trobada d'Aragonès amb un president autonòmic des de la inhabilitació de Torra. 

El mandatari valencià ve a la capital catalana convidat pel Cercle d'Economia, que organitza un cicle de debats Espanya en el context geopolític de la postpandèmia. Segons apunten diverses fonts, durant la intervenció que farà Puig a la conferència, apostarà per reconstruir ponts amb Catalunya, amb la mirada posada, sobretot, en la col·laboració per a exigir un nou model de finançament a l'Estat. 

La mediació de l'octubre de 2017

Durant la primavera de 2017, quan el procés independentista entrava en fase d'acceleració, Ximo Puig va intentar mediar entre el Govern de la Generalitat i la Moncloa. A l'abril d'aquell any, el socialista va ser al Palau de la Generalitat per entrevistar-se amb el president Puigdemont. 

Des de llavors, els contactes van desaparèixer. Mentre Quim Torra va ser president de la Generalitat, no hi va haver visites, tot i que tots dos havien manifestat públicament que tenien intenció de veure's. 

L'última visita oficial d'un president català a València va ser el 2016. Una àmplia comitiva del Govern Puigdemont va desplaçar-se fins allà en el marc d'un acte reivindicatiu per al corredor mediterrani. 

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).