Tres anys i mig després, el president de la Generalitat valenciana es reunirà amb el màxim dirigent del govern de Catalunya. Ximo Puig i Pere Aragonès es trobaran aquest dimarts a la tarda a Barcelona. El vicepresident, que actualment exerceix el càrrec de president en funcions, rebrà Puig a les dependències de vicepresidència, a la Zona Franca. Serà la primera trobada d'Aragonès amb un president autonòmic des de la inhabilitació de Torra. 

El mandatari valencià ve a la capital catalana convidat pel Cercle d'Economia, que organitza un cicle de debats Espanya en el context geopolític de la postpandèmia. Segons apunten diverses fonts, durant la intervenció que farà Puig a la conferència, apostarà per reconstruir ponts amb Catalunya, amb la mirada posada, sobretot, en la col·laboració per a exigir un nou model de finançament a l'Estat. 

Ximo puig president generalitat valenciana - Efe

La mediació de l'octubre de 2017

Durant la primavera de 2017, quan el procés independentista entrava en fase d'acceleració, Ximo Puig va intentar mediar entre el Govern de la Generalitat i la Moncloa. A l'abril d'aquell any, el socialista va ser al Palau de la Generalitat per entrevistar-se amb el president Puigdemont. 

ximo puig puigdemont

Des de llavors, els contactes van desaparèixer. Mentre Quim Torra va ser president de la Generalitat, no hi va haver visites, tot i que tots dos havien manifestat públicament que tenien intenció de veure's. 

L'última visita oficial d'un president català a València va ser el 2016. Una àmplia comitiva del Govern Puigdemont va desplaçar-se fins allà en el marc d'un acte reivindicatiu per al corredor mediterrani. 

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).