El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha recordat l'exministre assassinat per ETA, Ernest Lluch, per la seva defensa del diàleg “en la més adversa de les situacions”. I és que Aragonès ha encapçalat un homenatge a Lluch pel XX aniversari de la Fundació Ernest Lluch durant un acte a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar. Aragonès ha definit Lluch com un gran defensor del diàleg “en condicions molt adverses, en altres circumstàncies, certament, però en condicions molt adverses”. "Ell, que defensava el diàleg fins i tot en la més adversa de les situacions, avui ens ha d'esperonar a seguir trobant camins d'entesa", ha afirmat. I ho ha reblat, tot assegurant que "el diàleg no comporta la renúncia als teus plantejaments".

El president Aragonès ha aprofitat la celebració del vintè aniversari de la Fundació Ernest Lluch per visitar la seva seu i clausurar l'acte. També hi han participat l'expresident socialista de la Generalitat José Montilla i l'exministre socialista Joan Majó. Escau esmentar que l'acte fet pocs dies abans que es compleixi el XXII aniversari de l'assassinat de Lluch, el 21 de novembre de l'any 2000 al garatge de casa seva a Barcelona. També cal recordar que Lluch va estar molt vinculat al País Basc i va defensar el diàleg amb ETA per acabar amb el terrorisme.

Així doncs, el president ha lloat la figura de Lluch i ha subratllat que "les empremtes de la trajectòria d'Ernest Lluch són constants i són a tot arreu". També ha recalcat que l'exministre socialista forma part, entre altres camps, de "la història del pensament econòmic del nostre país" i que ha deixat un important llegat intel·lectual. A més, ha destacat la seva aportació com a ministre de Sanitat amb Felipe González per "tota la feina legislativa a favor de la universalització del dret de la sanitat". 

Aragonès defensa el diàleg polític 

El president ha aprofitat l'avinentesa per defensar el diàleg polític. "El diàleg no comporta la renúncia dels teus plantejaments" i ha remarcat que asseure's a parlar "té sentit quan és entre persones que pensen diferent". "El diàleg té sentit, i la negociació té sentit quan entre oponents, entre visions diferents es treballa per trobar punts en comú, punts de consens, punts d'espai compartit", ha afirmat el president. A més, també ha subratllat que el diàleg "et canvia, et canvia els plantejaments, els millora" perquè obliga a posar-los a prova, i ha defensat que qui ho fa "està més segur que són plantejaments que valen la pena".

Finalment, Aragonès ha agraït la tasca que fa la Fundació Ernest Lluch per recordar la seva memòria i el seu llegat.