El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat avui que "la cultura andalusa és també cultura popular catalana" perquè "Catalunya és un país obert que incorpora motxilles culturals diverses".

Aragonès ha fet aquestes declaracions en la inauguració del seminari de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), que té lloc durant aquest cap de setmana a Calella (Barcelona). "La FECAC sempre tindrà un aliat en la Generalitat", ha manifestat Aragonès, que ha destacat la tasca social i cultural que porta a terme la FECAC i les entitats culturals andaluses catalanes.

"Perquè un arbre creixi ha de tenir bones arrels -ha afegit el vicepresident-. Una societat que vol créixer ha de cuidar totes les arrels".

Aragonès ha defensat aquesta opinió amb l'exemple de la cantant Rosalía, que és mostra d'aquest bagatge cultural ja que va iniciar la seva d'èxit carrera en entitats culturals sòcies de FECAC. En aquest sentit, considera que la cultura andalusa forma part de la cultura popular catalana, pel que desitja que aquesta expressió segueixi viva, forta i dinàmica.

Des d'una perspectiva més personal, el vicepresident de la Generalitat ha dit que aquells que tenen arrels familiars andaluses, com és el seu cas, i participen en esdeveniments com el Rocío "sentim alguna cosa que ens connecta amb aquesta activitat cultural".