L'advocat Jaume Alonso Cuevillas ha manifestat que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ho té difícil per a la investidura, perquè si vol acontentar ERC "patirà una doble revolta".

"La dels poders fàctics i la de les seves pròpies bases", ha afegit. "I a més el que digui l'Advocacia de l'Estat tampoc servirà de res davant del Suprem", ha apuntat.

Cuevillas ha adjuntat una informació del mitjà jurídic Confilegal, que publica unes declaracions de fonts de l'Advocacia en el sentit que si aquesta demana la nul·litat del judici de l'1-O hi haurà molt soroll.

La informació apunta que hi ha un triangle de persones a l'Advocacia que és essencial, i que per ara cap part ha guanyat la partida. "S'apunta a un triangle de persones: Rosa Maria Seoane , l'advocada de l'Estat que va exercir l'acusació particular en el judici del cas Procés, que sembla estar «resistint-se» [a la pressió del PSOE], Luís Gonzaga Serrano de Toledo, sotsdirector general dels serveis contenciosos de l'Advocacia de l'Estat, que pot estar volent sortir del mig perquè no és el seu jardí, o Consuelo Castro, advocada general de l'Estat, que, al cap i a la fi, respon davant la ministra de Justícia, Dolores Delgado", assenyala.