L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha advertit aquest dimecres que el conflicte català no se solucionarà fins que no s'alliberin els polítics que estan presos a causa del procés independentista. Guardiola ha fet aquestes valoracions durant un acte a Barcelona de la Fundació Cruyff.

"La situació no és fàcil, però res s'arreglarà fins que els presos no tornin amb les seves famílies. Hi ha gent que fa més de dos-cents dies que està a la presó per demanar que la gent voti. Que algú m'ho expliqui", ha assegurat.

L'exentrenador del Barça ha assegurat que si hagués seguit entrenant a Espanya, hauria portat el llaç groc per reivindicar la llibertat del presos polítics. "L'hauria portat, sí. Per què puc portar-lo a Anglaterra i no puc portar-lo aquí? La gent porta el llaç en contra de la sida o contra la discrimació de gènere. No és una reivindicació política, és  per gent que està a la presó per demanar que la gent pugui votar. Ens pot passar a nosaltres", ha explicat

En ser preguntat si li agradaria que Espanya guanyés el pròxim Mundial, Guardiola ha assegurat que sí li agradaria i que també li agradaria que guanyessin Anglaterra o Alemanya, els altres dos països on també ha entrenat. "També tinc molts bons amics a Alemanya, al Bayern de Munic. Jo sóc dels equips del meus amics i a la selecció espanyola en tinc alguns als quals estimo molt, molt", ha respost.