"De què serveix un govern que delega les seves funcions als tribunals?". Amb aquesta pregunta, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha començat la seva intervenció al Senat —on presidia la interparlamentària del seu partit— i ha aprofitat per fer una crida a la prudència tant al govern de Mariano Rajoy com al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza.

Precisament per això, Sánchez ha tornat a apel·lar al diàleg, però també a "unir-nos tots per aïllar l'actual govern d'Espanya" perquè, ha assenyalat, el PP "no reivindica l'esperit constitucional" que mencionen cada dos per tres en les seves intervencions. "Espanya no es construeix des de l'enfrontament ni des dels extrems, sinó des del diàleg", ha recordat, al mateix temps que s'ha lamentat que les darreres actuacions de l'executiu estatal han aconseguit "trencat la dialèctica de cara amb Catalunya".

Ara bé. El primer secretari socialista també ha emplaçat el Govern a "reflexionar" i els ha exigit que "abandonin aquesta fugida cap endavant que només portarà confrontació". A parer seu, "en aquest partit no hi pot haver guanyadors i perdedors" perquè considera que, dialogant, "hem de guanyar tots".

Per tot plegat, Sánchez ha persistit en la defensa del seu partit assegurant que la seva proposta és "pactar i votar davant l'independentisme que només vol votar i el PP que no vol pactar". Justament per aquest motiu també ha enviat un missatge clar a Unidos-Podemos i confluències: "Vagin amb compte. No vagi a ser que la seva posició serveixi de coartada perfecta a l'independentisme".