La recta final de les negociacions entre el PSOE i Unidas Podemos per a la investidura de Pedro Sánchez està sent agònica i a contrarellotge. Tant és així que des del PSOE no preveuen tancar un acord fins al mateix dijous, dia de la segona votació, on n’hi ha prou amb majoria simple per sortir investit. Ara per ara el principal escull continua sent el repartiment de càrrecs entre les dues formacions.

“No es tancarà l’acord fins al dia de la votació. Ara programa, després entrarem en càrrecs”, asseguren fonts properes al candidat a la investidura. Els socialistes es mostren optimistes: “La negociació va. El problema no era la vicepresidència, sinó l’entrada de Pablo Iglesias”, subratllen aquestes fonts.

L'entorn de Iglesias denúncia que "en 48 hores el PSOE, excepte el bon to, no ha fet cap pas, només han ofert responsabilitats simbòliques". En aquest sentit, denuncien que "el que ens transmeten és que no estan disposats a compartir el govern, es neguen a compartir ni un sol ministeri des dels quals poder desenvolupar les polítiques que plantegem, com per exemple: apujar l'SMI a 1.200€, crear escoles de 0-3 anys, desenvolupar polítiques d'igualtat, abaixar les taxes universitàries i potenciar la investigació, abaixar la factura de la llum i mesures contra l'emergència climàtica o mesures de justícia fiscal com l'impost a la banca per recuperar el rescat".