President sense passar per eleccions. El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, serà el pròxim president de la Internacional Socialista en substitució de Yorgos Papandreou, ja que no s'han presentat més candidats alternatius per encapçalar aquesta organització, segons han informat a Efe fonts socialistes. D'aquesta forma, Sánchez es convertirà en el primer espanyol a presidir aquesta organització, que agrupa en l'actualitat a 132 partits polítics socialdemòcrates, socialistes i laboristes d'arreu del món amb l'objectiu de "consolidar" aquest tipus de polítiques.

Pedro Sánchez, únic candidat a presidir la internacional

Pedro Sánchez rellevarà com a president de la Internacional Socialista a l'ex-primer ministre grec Yorgos Papandreu, que és al capdavant d'aquest organisme des de 2006. El termini per presentar candidatures a la Presidència de la Internacional Socialista va finalitzar dilluns sense que cap altra persona expressés formalment la seva voluntat d'assumir aquesta responsabilitat més enllà de Sánchez. Per aquesta raó, no serà necessari celebrar eleccions i el president del govern espanyol serà designat formalment president de la Internacional Socialista per un termini de quatre anys en el XXVI Congrés, que tindrà lloc del 25 al 27 de novembre a Madrid.

La voluntat de Sánchez al comandament de la internacional

Quan va anunciar la seva voluntat per postular-se com a nou president de la internacional, Sánchez va assegurar que aspira aportar la seva experiència per "iniciar un nou temps" i continuar amb el llegat del seu "amic Yorgos Papandreu i líders com Willy Brandt, Pierre Mauroy o l'actual secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres." El mateix comunicat explica que el cap de l'executiu espanyol va assenyalar que "no hi pot haver causa més alta ni més estimada" i per això, va afegir, "serà un privilegi comptar amb l'empenta de totes i totes per portar-la a terme". Nascuda en 1951, l'agrupació de socialdemòcrates, socialistes i laboristes reuneix 132 organitzacions polítiques, entre ells, el PSOE. D'aquests, 34 ocupen actualment posicions de lideratge de govern. Consta de dos òrgans: el Congrés, que es reuneix cada quatre anys, i el Consell, que cita tots els membres dues vegades l'any. Des del 2006, el grec Yorgos Andreas Papandreou és el president i el secretari general és el xilè Luis Ayala. El propòsit de l'organització és establir consensos sobre polítiques socialdemòcrates que es puguin aplicar a escala mundial, articulant-se en comitès temàtics, estatutaris i regionals. Aquesta serà la segona vegada que Madrid aculli el Congrés després de l'edició de 1980.