El president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha demanat al líder del PP, Pablo Casado, que "trenqui amb el seu passat més tèrbol" i que obri el seu partit a la regeneració durant la sessió de control a l'executiu celebrada avui al Congrés del Diputats. Al seu torn, el líder popular ha afirmat que les escoles catalanes són "madrasses nacionalistes" i TV3, "el No-Do"

Després de la intensa sessió del dimecres passat, que va acabar amb el govern espanyol trencant relacions amb el PP, Casado ha insistit en incidir en les relacions del govern del PSOE amb l'independentisme, però Sánchez a contraatacat amb la corrupció dels populars, esquitxat ara per les converses de l'excomissari Villarejo, i amb l'extremisme que impera a les files populars.

"Trenqui amb els que l'obliguen a tornar als pitjors moments del PP, quan estava a l'oposició", li ha etzibat Sánchez, que ha reclamat a Casado que tingui lleialtat amb l'Estat. "Faci oposició al govern, però no a l'Estat", ha reclamat el president espanyol.

"Cavall de Troia"

Casado, de la seva banda, ha reclamat a Sánchez que trenqui amb els independentistes  "abans que aquesta perillosa aliança trenqui Espanya".  El president popular ha insistit que amb qui Sánchez ha trencat és amb la Constitució, i l'acusat de ser el "cavall de Troia" pel qual "l'independentisme s'infiltra en les estructures de l'Estat". Com a exemple ha posat les escoles, que són "madrasses independentistes", amb TV3, el "No-Do de Catalunya" o la mateixa Generalitat que volen convertir en consell de la República i davant el que Sánchez "no fa res" o fins i tot "us anima ".

 

Després d'assenyalar que Sánchez està permetent que es despenalitzin els "ultratges a la bandera o a la corona" o "es negociïn a la presó els pressupostos", Casado ha afegit que només espera que Ciutadans "no permeti" la tramitació dels comptes de l'Estat, "llavor de la recessió".