El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha manifestat en un míting a Sevilla, al costat de la líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz, i el cap de llista a les eleccions europees, Josep Borrell, que la independència de Catalunya no es produirà "perquè els catalans no la volen".

Sánchez ha instat els líders independentistes a ser valents per dir als ciutadans que "els han enganyat i que la independència de Catalunya no és possible". Ha assegurat que tant l'independentisme com la dreta espanyola viu millor amb la confrontació que no pas amb diàleg i convivència i, en aquest context, ha afirmat que els líders independentistes prefereixen un govern del PP a Madrid després del 28-A.

El candidat del PSOE ha qualificat de "ridícul i absurd" que PP i Cs l'acusin d'haver pactat amb l'independentisme català amb l'argument que va guanyar la moció de censura contra Mariano Rajoy amb els vots dels partits independentistes. Sánchez s'ha preguntat si en el cas que la seva moció de censura hagués fracassat ara també dirien que el PP havia pactat amb els independentistes romandre al govern espanyol.

Sánchez ha assegurat que el PSOE és l'únic partit "amb un projecte assenyat i just" centrat a resoldre els problemes de desigualtat social, la demanda de convivència i la lluita contra la corrupció, els tres principals desafiaments als quals segons el seu parer s'enfronta Espanya.

Per la seva part, el candidat del PSOE a les europees, Josep Borrell, ha defensat que les pròximes dues cites electorals són "existencials" i "d'enorme transcendència". Respecte al procés de Catalunya, ha defensat que la unitat d'Espanya no es construeix "a cop de 155" i ha reivindicat la necessitat de construir un projecte d'Espanya que sigui atractiu. "Només si és atractiu no hi haurà ningú que se'n vulgui anar", ha argumentat.