Pedro Sánchez es troba de viatge a l'Àfrica. Una de les coses que més li agraden al president del govern espanyol es moure's pel món per establir relacions amb altres països, més que no pas ser al Congrés dels Diputats quan els grups debaten les esmenes als pressupostos i la ministra Maria Jesús Montero ha de defensar que s'apugi el seu sou. Fins allà s'hi ha desplaçat amb la seva dona, Begoña Gómez, quelcom que ha estat objecte de crítiques, i en aquest viatge s'ha reunit, entre d'altres persones, amb el president de Kènia, William Ruto, que va guanyar les eleccions celebrades aquest mateix mes d'agost després de 10 anys ocupant la vicepresidència del país. Ha estat durant aquest breu encontre entre els homòlegs que Sánchez ha ficat la pota i ha confós Kènia amb el Senegal, davant la presència del president del país. 

Cal destacar que no ha estat un únic lapsus, que tothom pot patir, sinó que Sánchez s'ha equivocat dos cops de país, fet que ha acabat per esgotar la paciència de Ruto, que l'ha corregit en públic. "Estic molt content de poder-lo visitar com a president del Senegal", ha dit Sánchez en roda de premsa, i abans de poder continuar, el president l'ha corregit amb un simple "Kènia". Ha estat llavors quan l'espanyol s'ha adonat que havia ficat la pota: "Ups, perdó, de Kènia, sí, de Kènia", ha reconegut Sánchez. El president espanyol feia cara d'esgotat pel que és una agenda bastant estreta durant el seu viatge de només dos dies al continent africà. Cal tenir en compte que també es desplaçarà fins a Sud-àfrica. Curiosament, però, no passarà pel Senegal, fet que hauria justificat el seu error. 

Kènia, país líder de l'Àfrica Oriental

A banda d'aquesta anècdota, Sánchez i Ruto han acordat enfortir la relació bilateral entre els dos països, sobretot pel que fa al pla econòmic, aprofitant les oportunitats que els brinda el país africà i l'interès de les empreses espanyoles per seguir incrementant-hi la seva presència. Després de la seva reunió, han comparegut davant la premsa (ha estat llavors quan Sánchez s'ha equivocat) i el president espanyol ha fet broma amb el fet que els africans coneixen Espanya sobretot pels seus equips de futbol, "i ens sembla bé", però ha obert la porta a ampliar la seva aliança en "moltes més àrees". 

En aquest sentit, ha destacat que ha viatjat acompanyat per una important delegació d'empresaris que ja són presentats en aquest país i que estan interessats en augmentar la seva presència. Hores abans, s'ha reunit amb aquest equip d'empresaris per esmorzar juntament amb la ministra de Comerç, que també ha acompanyat a Sánchez en aquest periple. A més, ha lloat Kènia per ser "una de les democràcies més estables i sòlides de la regió", amb un gran potencial econòmic, convertint-se en un dels països líder de la zona de l'Àfrica Oriental i de tot el continent en general.