El periodista Fernando Garea ha enviat un comunicat a la plantilla d'EFE per informar-los que deixa de ser el president de l'agència. Segons ha informat, el secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver li va fer arribar la decisió aquest cap de setmana. Garea no entra en els plans de la Moncloa. Garea, en un comunicat, ha estat crític amb el govern de Pedro Sánchez: "Una agència pública de notícies no és una agència de notícies del govern espanyol".

L'ara expresident d'EFE ha escrit:"Estaré al capdavant de l'agència, però sense prendre decisions més enllà de les urgents i de pura gestió diària de la companyia fins que se'm comuniqui la data que marxo. A més, he donat l'ordre d'elaborar informes sobre la situació econòmica, personal, de redacció i comercial per fer entrega al proper president d'EFE".

Garea ocupava aquest càrrec des de l'estiu del 2018 i va ser fitxat precisament pels socialistes. La seva tasca més rellevant ha estat digitalitzar el sistema tot i que alguns canvis no van ser ben rebuts pels seus periodistes. Les diferències entre Garea i la Secretaria d'Estat de Comunicació han estat irreparables i no anaven en la mateixa directriu.

El relleu s'ha conegut poc després. Per primera vegada, una dona presidirà EFE. Es tracta de la periodista Gabriela Cañas que ha desenvolupat la seva trajectòria majoritàriament a El País i també com a corresponsal a Brussel·les i París. Precisament ha format part del departament amb el qual Garea havia tingut tantes discrepàncies. Entre el 2006 i el 2008, va ser directora general d'informació internacional dins la Secretaria d'Estat de Comunicació i posteriorment va formar part de la seva modernització del llenguatge jurídic.

gabriela canas