El PDeCAT ha fet costat al president de la Generalitat, Quim Torra, davant de les pressions tant des socis d'ERC com des de grups de l'oposició que reclamen l'avançament de les eleccions a Catalunya. "El que se'ns demana al carrer és que solucionem problemes, minimitzem l'impacte de la crisi i no entrar en una ruleta de calendaris electorals", ha advertir el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona.

La formació demòcrata ha expressat el suport a Torra després que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, reclamés públicament a Torra abordar l'avançament i pactar la data amb Esquerra, i després que aquest matí, des de les files de l'oposició, tant el socialista Miquel Iceta, com la líders dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, es pronunciessin a favor de la convocatòria.

Cas Palau: "res a veure"

En ser preguntat sobre la decisió del Tribunal Suprem de confirmar la sentència pel cas de l'espoli del Palau de la Música, pel qual va ser condemnat CDC a tornar 6,6 milions cobrats en comissions, Solsona ha assegurat que el seu partit no hi té “res a veure”.

“Des del principi s’hi va voler involucrar el PDeCAT, però el PDeCAT mai no va ser part investigada, acusada ni res. Ni tan sols va ser considerada beneficiària a títol lucratiu”, ha assegurat.

Dos anys abans que el 2018 es fes pública la sentència, CDC va acordar la seva dissolució i la refundació dins del PDeCAT.