El PDeCAT reforça la seva direcció executiva. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, assumirà les tasques de portaveu a partir d'ara; i el batlle d'Igualada ―i expresident de la Diputació de Barcelona―, Marc Castells, serà el responsable d'acció política municipal. Així ho ha anunciat el president de partit, David Bonvehí, durant la roda de premsa d'aquest dijous al migdia a la nova seu del PDeCAT, posterior a la reunió de la direcció. La formació descarrega així de feina el coordinador d'organització, Ferran Bel, diputat de JxCat al Congrés.

Reordenació de JxCat

Per altra part, el PDeCAT també vol enllestir la reordenació de l'espai de JxCat abans de les eleccions al Parlament, que el president de la Generalitat, Quim Torra, convocarà un cop la cambra aprovi els pressupostos. Bonvehí ha explicat aquest dijous al migdia en roda de premsa a la seu de la formació que aspira a tancar aquest procés setmanes abans dels comicis, tot i que ha receptat "prudència" i no tenir "pressa".

Bonvehí pretén reunir-se amb Carles Puigdemont de forma "imminent" quan les propostes d'encaix ja estiguin "concretades". D'altra banda, el president del PDeCAT ha respost a la Moncloa que "posposar el diàleg és una mala excusa", després que el govern espanyol hagi ajornat l'inici de la negociació amb la Generalitat fins després de les eleccions catalanes.

Bonvehí no ha volgut parlar de noms de candidats, però sí que ha subratllat que el PDeCAT vol que tots els seus membres que es puguin incloure a la llista de JxCat a les properes eleccions ―en cas d'entesa― es decideixin amb l'aval dels associats. El president del PDeCAT tampoc ha valorat les possibles fórmules que s'estudien per encaixar el partit amb l'espai de JxCat i la Crida. Això sí, ha expressat tot el seu suport a Puigdemont per si decideix ser, novament, candidat de la llista.