Amb la moció de censura, Pedro Sánchez té una “oportunitat”. Així ho ha assegurat el cap de files del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, que ha valorat positivament algunes “rectificacions” en el discurs del candidat socialista. Si bé li ha traslladat que són “escèptics”, també li ha augurat que sigui capaç de resoldre el conflicte català “en el sentit democràtic”. Hi donaran suport "per fer fora Rajoy".

“Aquesta moció és una oportunitat, depèn del PSOE”, ha defensat Carles Campuzano, que ha assenyalat que fins ara el PSOE ha “tingut responsabilitats” en el deteriorament democràtic i la posada en marxa de l’article 155. “Ha estat callat davant la repressió i la vulneració de drets ”, ha lamentat. També li ha retret els insults al president Quim Torra, que ha descrit com a “subhasta nacionalista espanyola”.

No obstant això, Campuzano ha dit que aquest dijous Sánchez “ha fet algunes afirmacions que valorem”, com que l’origen del problema està en la sentència contra l’Estatut o el reconeixement de Torra com a interlocutor vàlid. I ha advertit: “Sense entendre que una democràcia sòlida ha d’encontrar vies legals, difícilment la crisi que s’ha viscut a Catalunya es resoldrà en el sentit democràtic”.

Campuzano ha considerat “totalment justificada” la moció, perquè Rajoy ha d’assumir responsabilitats d’un problema que va més enllà de Gürtel. Ha denunciat el tractament de la crisi catalana, però també la “degradació” del sistema judicial espanyol i la “persistència de la cultura franquista”.

“L’autoritarisme amb què han respost a la demanda catalana només es pot entendre des d’aquest pòsit franquista”, ha denunciat. En aquest context també ha situat l’auge de Ciutadans, formació de la qual ha dit que “forma part del problema i no de la solució”.