La confecció de les llistes per les eleccions del 28-A tensa amb força el PDeCAT. El partit ha reunit aquest diumenge al matí el consell nacional de forma extraordinària per abordar les llistes que han de concórrer a les eleccions espanyoles. La reunió havia de començar a les 10 del matí, però no ho ha pogut fer per falta de quòrum- dels 450 consellers convocats només hi han assistit 176-. Tot i això, finalment, la reunió ha començat, ja que els estatuts no ho impedeixen. Això sí, amb quaranta minuts de retard

El partit arriba molt dividit a la trobada que hauria de ratificar la proposta de llista del 28-A i amenaça amb trencar l'acord amb JxCat. L'executiva del PDeCAT avalaria que el president de la Crida i del grup de JxCat, Jordi Sànchez, així com presos i "exiliats" com Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Puig, encapçalin la candidatura per Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona -respectivament-, però exigeixen que els números dos -els "efectius"- siguin del partit demòcrata. 

La proposta de l'entorn de l'expresident Carles Puigdemont, però, seria una llista liderada per Jordi Sànchez, i seguida de la consellera Laura Borràs, la vicepresidenta del PDeCAT, Mírima Nogueras, i l'eurodiputat Ramón Tremosa, segons ha pogut saber El Nacional. Tots ells, molt propers a Puigdemont i al president de la Generalitat, Quim Torra. 

Aquest és el punt que tensa el partit. El sector autodefinit com a "moderat i pragmàtic", representat pel president de la formació, David Bonvehí,i dirigents com Carles Campuzano, Jordi Xuclà o Marta Pascal acusen el sector de Puigdemont de vetar-los i adverteix que tenen majoria suficient a l'executiva per bloquejar la proposta.

Segons algunes fonts, la pressió de Puigdemont i els presos ha estat molt forta i asseguren que l'expresident fins i tot hauria amenaçat d'estripar el carnet del partit.