El PDeCAT ha anunciat que aquest divendres presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos del govern de Pedro Sánchez. Amb tot el portaveu del grup, Carles Campuzano, ha insistit que fins "el darrer minut" mantindran la "mà estesa" per aconseguir un acord que permeti tramitar els comptes.

ERC ja va presentar dimarts al Congrés la seva esmena a la totalitat del projecte del govern. La formació demòcrata ho ha comunicat després d'una reunió al Parlament dels seus diputats i senadors amb el president, Quim Torra, i el president a l'exili, Carles Puigdemont, que ha intervingut a través de videoconferència. A la reunió hi han assistit la cúpula de JxCat i la Crida així com diferents consellers.

El termini per presentar l'esmena acaba demà, divendres, i Campuzano ha subratllat que el fet que el PDeCAT la presenti tampoc sentencia definitivament els pressupostos atès que la votació no se substanciarà fins dimecres de la setmana vinent.

No només això, el portaveu del PDeCAT ha advertit que queden "hores encara" abans de presentar l'esmena. "Fins al darrer moment tindrem la porta oberta a no presentar aquesta esmena de devolució", ha admès.

La condició per no tombar els pressupostos és, segons Campuzano, que s'aconsegueixi crear uns espais que permeti el diàleg sobre el conflicte polític de Catalunya i que inclogui, tal i com reclama el Govern, una taula de partits estatals amb un mediador.

Segons Campuzano, "avui s'està més lluny de l'acord que fa unes quantes hores o uns quants dies". "Demanem al PSOE que reflexioni, que el conflicte polític s'ha d'abordar des del diàleg i l'error és cedir a les pressions de la dreta, l'extrema dreta i una part del seu partit. Cedir a la pressió de la dreta i l'extrema dreta l'hemonia de les dretes a Espanya està garantit", ha advertit.