La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, ha valorat com a "satisfactòria" la reunió entre els presidents català i espanyol, Quim Torra i Pedro Sánchez, però ha subratllat que "no dona resposta a la situació política catalana".

Per Senserrich, la reactivació de les comissions bilaterals, el compromís de Sánchez de retirar els recursos al Tribunal Constitucional (TC) a lleis de caràcter social que havia aprovat el Parlament i la proposta d'una nova reunió entre els dos presidents són "un primer pas, però no la solució". La portaveu del PDeCAT ha reclamat al govern espanyol que afronti la realitat catalana "políticament", "amb valentia" i "sense excuses de constitucions ni de lleis".

Senserrich ha valorat la celebració de la reunió com una "notícia positiva", ja que, d'entrada, considera que ha permès "veure's les cares, conèixer-se i explicar la situació", i ha destacat que s'hi hagi "pogut parlar de tot". La portaveu del PDeCAT ha subratllat que feia anys que reclamaven diàleg amb el govern espanyol. 

Sobre els acords que han sorgit de la reunió, Senserrich ha valorat positivament la reactivació de les comissions bilaterals, així com el compromís de Pedro Sánchez de retirar els recursos al TC de les lleis socials. Si bé considera que es tracta d'un "petit gest", ha demanat que es faci extensiu a les lleis ambientals i a les de polítiques fiscals. "Aquests acords són un primer pas i la retirada dels recursos respecta la sobirania del Parlament de Catalunya, ja que aquestes lleis estaven pensades perquè els ciutadans visquessin millor pensessin el que pensessin", ha afirmat la portaveu del PDeCAT, per afegir: "Són acords prou importants per tenir-los en consideració i respectar-los".

Ara bé, la portaveu del PDeCAT ha avisat que la reunió "no dona resposta a una situació política de no normalitat, per tenir presos, exiliats, encausats, alcaldes perseguits, i al dret d'autodeterminació". "Entenem que té una difícil solució immediata, però valorem que el president Torra ho hagi posat sobre la taula", ha sospesat. 

Senserrich ha reconegut "diferències substancials" entre la reunió Torra-Sánchez amb les trobades que van mantenir els anteriors presidents catalans Artur Mas i Carles Puigdemont amb Mariano Rajoy, on la resposta era, ha resumit, "el 'no' a tot". En aquest sentit, ha reivindicat el vot del PDeCAT en la moció de censura contra Mariano Rajoy: "Hem sacsejat el tauler de la política espanyola i avui s'ha demostrat".