Malgrat que no treure representació política en les passades eleccions del 14 de febrer, el PdeCAT no tira la tovallola. El Consell Nacional de la formació s'ha reunit aquest dissabte i, amb el 96,4% dels vots, ha acordat celebrar un congrés extraordinari abans de l'1 de juny, que servirà per "modificar els estatuts i elegir els òrgans col·legiats i els càrrecs del partit"

En aquest context, una de les cares que es podrien sacrificar és la del president del partit, David Bonvehí, que no descarta fer un pas enrere i estudia la possibilitat de renunciar a la reelecció, segons ha informat l'ACN.

"A tots els votants els diem que aquest projecte no té data de caducitat. Continuem treballant per fer créixer aquest país, que volem pròsper i d'oportunitats", ha manifestat la que es va presentar com a candidata de la presidència a la Generalitat, Maria Àngels Chacón, en la trobada del Consell Nacional, en la qual no ha assistit l'expresident Artur Mas

Anàlisi crítica del resultat

Després de la trobada del Consell Nacional, el portaveu del partit, Marc Solsona, ha explicat que han fet "una anàlisi crítica del resultat". Entre els elements que ha apuntat que els han perjudicat es troben "la confusió de la marca" en relació amb la disputa amb JxCAT o el fet de presentar-se amb veu pròpia.

Al detall, la formació es va quedar a les portes de tenir representació al Parlament, ja que va obtenir un total de 77.059 vots i una representació del 2,72%, per la qual cosa no va arribar al 3% mínim que es requereix per poder tenir un escó. Ara bé, si s'haguessin presentat conjuntament amb JxCAT, aquesta coalició, segurament, hauria quedat en primer lloc per sobre el PSC i ERC, que els dos van obtenir 33 escons. 

Aquestes, però, no són les úniques adversitats que han trobat durant la pugna electoral, segons Solsona. Un altre dels inconvenients és que han realitzat, opina, "una campanya molt ideològica en un moment on s'ha parlat poc de model de país", ha indicat Solsona.

"No és moment de llepar-nos les ferides, sinó de mirar com construïm, i en aquesta construcció, reposicionament i també nou full de ruta de cara al futur és important que la direcció assumeixi que és moment de posar-nos a la disposició dels associats perquè valorin si les persones o les mirades de cara el futur han de ser les mateixes o unes altres", ha defensat Solsona.

A més, ha valorat que el paper del PdeCAT és vital per contrarestar els extremismes polítics." D'ençà que no tenim representació ja veiem com se'ns troba a faltar, la política necessita contrapesos. l Parlament de Catalunya s'ha lateralitzat absolutament i aquest futur Govern que s'intueix aposta cap aquest sentit". 

També ha volgut enviar un missatge amb un to d'optimisme els seus votants. "Recollint paraules d'Àngels Chacón al final del Consell, ni el dia 14 de febrer ni avui, res acaba, al contrari, tot comença. Recomencem: idees de construir i idees de seguir", ha exposat Solsona que ha afegit: "Aquestes eleccions el que ha deixat clar és que ha deixat tot el carril central de l'independentisme, de centrar el país, que recuperem a partir de setembre, queda totalment lliure".

Actualment, el PdeCAT té representació en unes 300 alcaldies, així com quatre diputats al Congrés.