El cas Palau té a veure amb Convergència Democràtica de Catalunya, no amb el PDeCAT. Així ho han volgut deixar clars els nacionalistes després que aquest dilluns s'hagi conegut la sentència, que condemna CDC a pagar 6,6 milions d'euros. "El Partit Democràtica és una formació nova, creada el 2016, que va néixer amb l'exercici de la transparència com un dels seus objectius més importants i és des d’aquesta perspectiva que el nostre partit es compromet a actuar sempre amb diligència i contundència davant qualsevol acció que es pugui relacionar amb la corrupció", han assegurat en un comunicat.

En aquest sentit, el document continua afirmant que "la resolució de la sentència del cas Palau té a veure amb Convergència Democràtica de Catalunya, una formació política que ja ha assumit totes les responsabilitats polítiques d’un afer que és anterior a l’any 2010".

Finalment, des del PDeCAT asseguren que respecten les resolucions judicials i "reiteren" el seu "compromís amb la transparència i les bones pràctiques en l'acció política". També defensen "presumpció d’innocència de les persones afectades en aquest tipus de processos fins que no hi hagi una sentència definitiva".