Els consellers nacionals del PDeCAT han avalat la candidatura del president Carles Puigdemont a les europees, que inclou en els primers llocs també Antoni Comín, Clara Punsatí, Erika Casajoana i Gorka Knörr, amb un ampli suport del 76,84% de vots, mentre que el 13,68% ho han fet en contra i el 9,47% han votat en blanc. Els consellers s'han desmarcat així de l'excoordinadora Marta Pascal.

La votació ha estat el barem per constatar si les crítiques que va fer diumenge Marta Pascal contra la línia política de Puigdemont havia fet forat en els consellers nacionals, però no ha estat així. Les candidatures de les generals i de Barcelona aprovades el passat mes de març, abans de les declaracions de Pascal, van ser secundades amb un 76% pelat, 8 dècimes menys.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, s'ha desmarcat totalment en el seu parlament de la possibilitat de crear una nova força política com apunta Marta Pascal, i ha reivindicat que el seu partit "té futur, està fort i és necessari". Bonvehí ha dit que el més fàcil per al PDeCAT hauria estat fer una llista només estrictament amb militants, però ha considerat que és més potent obrir-la a la societat amb JuntsxCat i incloure persones com Comín que provenen "clarament de l'òrbita d'ERC".