L’executiva del PDeCAT de l’Alt Urgell ha reclamat a la direcció nacional del partit que pacti amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, els consellers a la presó i a l’exili i els “diferents actors de l’espai polític” una “fórmula democràtica” que faci possible concórrer amb "una mateixa llista" a les eleccions espanyoles del 28 d’abril, segons ha pogut saber El Nacional.

L'executiva comarcal, reunida aquest divendres, ha aprovat un manifest en aquest sentit que vol compartir amb la resta de territoris perquè s’hi adhereixin. El text aposta per un "JxCat reforçat" que mostri que “més enllà del concepte de partit”, el PDeCAT pensa en la majoria dels catalans. Aquesta crida apareix en ple procés de negociació del PDeCAT, que presideix David Bonvehí, amb JxCat i la Crida per a la confecció d'una candidatura de cara a les eleccions generals.

Llista conjunta

El manifest adverteix que el 28-A planteja una oportunitat per al sobiranisme que només serà possible si Puigdemont “dona suport i fa campanya activa per la candidatura”, si es manté la credibilitat en el compromís del mandat de l’1-O i si els diferents actors que van fer possible JxCat en les darreres eleccions al Parlament, entre els quals el PDeCAT i tots aquells que vulguin sumar-s’hi, troben "la fórmula per presentar-se en una mateixa llista a les eleccions espanyoles”.

És per aquesta raó que el manifest de l’Alt Urgell reclama al PDeCAT que, de cara al 28-A, “confeccioni una llista guanyadora que doni resposta a allò que la gent demana cada cop que surt al carrer” i emplaça la direcció executiva del partit a trobar la millor fórmula per fer-ho possible.

Finalment subratlla que aquest territori donarà suport als acords per una llista que, recorda, s’haurà d’explicar i ratificar en el consell nacional del partit.