El personal del pavelló de Catalunya instal·lat al Mobile World Congress ha rebut aquest matí el rei Felip VI amb llaços grocs a les solapes durant la visita que el monarca hi ha fet amb motiu de la inauguració del congrés. També la major part dels alts càrrecs presents duien el llaç de protesta pels presos polítics. 

A diferència de diumenge, en quel els alts càrrecs del Govern van boicotejar el sopar inaugural presidit pel monarca, aquesta matí sí hi havia representants de la Generalitat en la rebuda al monarca a la inauguració oficial del Congrés. Encapçalava la delegació el secretari general de presidència, Joaquim Nin. També hi era el secretari d'empresa, Pau Villòria, que lluia el llaç groc a la solapa. Lluïa també el símbol de protesta el secretari de Telecomunicacions, Jordi Puigneró, -que no ha estat present durant la visita del Rei, però sí més tard i ha mantingut una conversa amb el ministre d'Energia, Álvaro Nadal- així com el conseller delegat d'ACCIO, Joan Romero.

Els funcionaris presents al pavelló, majoritàriament enginyers, han explicat que duien el llaç perquè ja el porten habitualment.

De la seva banda, el secretari d'Empresa ha volgut deixar clar a El Nacional que la seva presència avui a la fira, després que diumenge el Govern va fer boicot al sopar d'inauguració del congrés, es deu al fet que aquell va ser un acte protocolari però avui es tracta d'una cita de feina, molt important per al seu departament.