Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, ens rep a les portes de l'Ajuntament i ens convida a fer un tomb per la ciutat on redescobrim autèntiques meravelles que ens connecten amb més de dos mil anys d'història. L'alcalde ens avança tot el que vol fer en turisme, trens, aeroports... També parlem de castellers i gastronomia. 

Tot això mentre prenem un excel·lent vermut (de Bràfim) davant la catedral més gran de Catalunya. Pau Ricomà ens acaba confessant alguns secrets per fer el millor romesco del món, els mateixos trucs que fa pocs dies va explicar al president Aragonès quan va visitar Tarragona. "És molt cuinetes i em va demanar la recepta", diu Pau Ricomà. 

Tot plegat ho podeu veure i sentir en aquesta entrevista en vídeo:

 

El Camp de Tarragona és el lloc ideal per fer-hi la pista llarga de l'aeroport del Prat

L'alcalde avança en exclusiva a ElNacional.cat que vol fer la pista llarga que no s'ha pogut fer a l'aeroport del Prat, al Camp de Tarragona. "Catalunya ha de tenir una bona connexió intercontinental i la millor possibilitat que tenim per aconseguir-ho és construint la pista llarga a Reus". "A molts països del món hi ha aeroports importants a mitja hora o més de capitals importants com París, Londres o Nova York i Tarragona està a només mitja hora de Barcelona amb l'AVE. "Hem de pensar en un país gran on no estigui tot concentrat en un mateix lloc. Tindrem un espai d'influència altíssim si canviem el xip i entenem que Catalunya és una ciutat extensa o un país extens on podem i hem d'estar molt millor interconnectats", diu Pau Ricomà.

 

Entrevista a Pau Ricomà (1) / Foto: Marc OrtínL'alcalde de Tarragona vol que la pista llarga que no s'ha pogut fer al Prat es faci a l'aeroport de Reus / Foto: Marc Ortín

La nova pista quedaria molt a prop de l'estació intermodal que "està previst fer a Vila-seca o una mica més a la dreta (actualment estem discutint el lloc exacte)". En qualsevol cas estarà situada molt a prop de la terminal de l'aeroport on volem fer la pista llarga que no es pot fer a Barcelona". Fer la pista llarga a Reus també faria que l'aeroport tingués molta incidència no només a Barcelona sinó també en entorns com Castelló, Lleida i Saragossa", assegura l'alcalde.

 

Aposto pel turisme de proximitat, també pel madrileny

El principal objectiu de l'alcalde a curt termini és recuperar el turisme després de la terrible crisi provocada per la covid. Té claríssim que apostarà pel turisme de proximitat "tenim un objectiu que és Barcelona, el gran mercat que tenim a prop, però també tenim Madrid que fins ara s'ha considerat poc. Amb l'AVE estan a dues hores i mitja i aquí tenim un hivern amb un clima excel·lent. Almenys tenim 10ºC més de temperatura que Madrid. Els caps de setmana d'hivern són ideals per fer la primera escapada a Tarragona", diu Ricomà. La veritat és que temporals com el d'aquests dies amb l'arribada d'una DANA són poc habituals.

Una altra assignatura pendent de l'alcalde Ricomà és aconseguir que les mercaderies perilloses deixin de passar per zones molt poblades de la Costa Daurada on hi ha càmpings i hi viu molta gent. "Les últimes dècades tot això s'ha fet al revés del que seria lògic: l'estació de la Secuita cau lluny de Tarragona, de Reus i de totes les poblacions importants. En canvi, les mercaderies passen just per on viu més gent", recorda Pau Ricomà tot criticant la gestió feta abans que ell arribés a l'alcaldia.