"Nazi" és un insult que durant els darrers dies es fa servir amb molta facilitat, un dels que més l'ha patit és el flamant president de la Generalitat, Quim Torra. Qui ha fet servir aquesta paraula per descriure Torra és l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra que en una entrevista al programa Hoy por hoy de la Ser va lamentar que hi hagi un president de la Generalitat "supremacista" i que la societat s'ho prengui amb "naturalitat".

"Quim Torra és nazi". Amb aquesta duresa es va expressar Alfonso Guerra que va lamentar que hi hagi un president "supremacista" i "nazi" i que la societat s'ho prengui amb "naturalitat".

Però sembla ser que l'espanyolisme també fa servir el terme "nazi" per referir-se a les festes populars, sobretot si són catalanes; el digital El Español ha publicat un article titulat: "El vídeo que mostra com l'estètica nazi s'apodera de Catalunya". El diari fa referència a la Patum de Berga i critica la gran presència de llaços grocs i proclames de suport pels presos polítics i els dirigents exiliats. 

"L'estètica, que recorda la de l'Alemanya dels grans mítings dels anys 30, de les cerveseries de Múnich i les places de ciutats com Nuremberg, ocupa fins el racó més amagat d'aquesta localitat". Això és en el que pensen quan repassen les imatges de la Patum de Berga d'enguany, i afegeixen que "la consigna és precisa: clamar per la llibertat dels polítics presos que han projectat el desafiament soberanista".

El digital critica un vídeo on es pot veure la plaça de la Patum, plena de gom a gom, entonant Els Segadors i aixecant cartells grocs amb el lema "Llibertat presos polítics", una situació que El Español titlla d'"insòlita". En la mateixa línia, l'article qüestiona que els familiars dels presos i exiliats tinguessin un espai reservat al balcó presidencial: "això és la materialització del ja famós 'Els carrers seran sempre nostres'".