Els representants de les patronals catalanes i el president, Quim Torra, han coincidit en la necessitat de reclama al govern de Pedro Sánchez la derogació del decret de Mariano Rajoy que facilita el canvi de seus d'empreses i que ha afavorit la fugida de companyies de Catalunya.

Aquesta és una de les conclusions de la trobada que ha mantingut Torra aquest dilluns amb els presidents de Pimec i Fepime, Josep Gonzàlez i Elena de Felipe, i el vicepresident de Foment, Ramon Adell.

"Tot allò que fossin passes per un clima de major estabilitat i confiança seria postitiu. Derogar aquest decret podria ser un petit pas", han assegurat els responsables de les patronals.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, a més, ha qüestionat la legalitat del decret i ha subratllat que el departament d'empresa estudia si hi va haver una "vulneració dels drets i la propietat privada dels accionistes". "L'acció del Govern espanyol d'incentivar que es moguin les seus de les empreses, no és pel bon funcionament de l'economia", ha retret tot assegurant que es tracta d'un "instrument per generar por i inestabilitat". 

Seguirà ampliació