La patacada de Ciutadans a les eleccions del 10 de novembre la pronostiquen diverses enquestes que es publiquen aquest dilluns. En tres sondejos, realitzats per a l'ABC, El Mundo i El Español, Ciutadans cau i perd més de la meitat dels 57 escons que va aconseguir en les eleccions del 28 d'abril.

A falta de quatre setmanes perquè es celebrin les eleccions, Ciutadans perd posicions i passa de 57 a 20 escons, segons l'ABC. El PP i Vox es beneficiarien d'aquesta pèrdua de Cs i tots dos sumarien escons; els de Pablo Casado passarien de 66 a 92 i els d'Abascal de 24 a 33.

ABC enquesta 14 octubre

Per la seva banda l'ABC apunta que el PSOE manté la primera posició i puja, de 123 escons passa a 126, i Podemos en perd 10 (el 28-A en va aconseguir 42 i ara només arribaria als 32). 

El Mundo també publica una enquesta aquest dilluns on, de la mateixa manera, pronostica una caiguda en picat de la formació d'Albert Rivera. Segons el rotatiu, Cs trauria 21 escons, lluny dels 57 actuals. 

El Mundo enquesa 14 octubre

Vox es dispara i arriba als 31 escons, el 28-A en va aconseguir 24. D'aquesta manera, la formació d'extrema dreta li trepitja els talons a Podemos, que segons l'enquesta comptaria amb 34 butaques al Congrés. 

El español enquesta 14 octubreFinalment, El Español també ha encarregat una enquesta quan falten quatre setmanes per als comicis. El digital indica que el PSOE tornaria a guanyar les eleccions amb 128 diputats, cinc més que el 28 d'abril, el PP arribaria als 97, Podemos en perdria i es quedara amb 32, Cs cauria en picat i trauria 18 escons i Vox es beneficiaria d'aquesta caiguda sumant nou escons i situant-se als 33.