El Passeig de Gràcia de Barcelona s'ha despertat aquest matí, 12 d'octubre, ple de banderes espanyoles. Els fanals d'aquesta emblemàtica via de la capital catalana s'han llevat amb la rojigualda penjada amb motiu del Dia de la Hispanitat. El Passeig de Gràcia és un dels carrers del recorregut de la manifestació espanyolista convocada a les 11:30 hores del matí per la plataforma Cataluña Suma. La protesta, que ha començat a les 11.30 hores a tocar de la Pedrera té com a destinació la plaça de Catalunya.

L'acció ha estat reivindicada a les xarxes socials per part d'un grup espanyolista anomenat "Asociación Unión Brigadistas". A les imatges que han publicat a Twitter, es pot veure com un grup de persones equipat amb banderes espanyoles s'enfila als fanals amb l'ajuda d'una escala per penjar-les. Les imatges del Passeig de Gràcia farcit de dalt a baix de banderes espanyoles ja han aixecat molta polseguera a les xarxes socials. Reaccions a favor i en contra.  

L'"Asociación Unión Brigadistas" també ha penjat un video a les xarxes socials on es pot veure com ha quedat el Passeig de Gràcia després de la seva acció.

Pedro Sánchez arriba tard a la desfilada del 12-O

Un any més, Pedro Sánchez ha estat escridassat durant la seva arribada a la desfilada militar del 12-O.  Aquest any, per intentar evitar-ho, el president del govern espanyol s'ha saltat el protocol per arribar més tard que els monarques. D'aquesta forma, ha intentat evitar una xiulada que s'ha produït igualment. El president espanyol, que ha fet esperar els reis dins del cotxe, ha hagut de sentir crits de “fora, fora” i “Sánchez, dimissió”, entre altres.

Concretament, el protocol dictamina que els Reis són els últims a arribar, però aquest 12-O no ha estat així. El cotxe dels monarques ha arribat minuts més tard de les 11.00 hores a la zona on està instal·lada la tribuna a la plaça de Lima de Madrid. I uns segons després ho ha fet el vehicle del president del govern espanyol. Un període de temps durant el qual s'ha pogut escoltar clarament com algú del personal de Casa Reial ordenava "no obriu la porta que el president no està".

Val a dir que qui tampoc no s'ha estalviat l'escridassada ha estat la ministra de Defensa, Margarita Robles, que s’ha desplaçat a peu des de la seu del ministeri al lloc on era instal·lada la tribuna.