La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha parlat de les diferències ideològiques i de model de país entre el seu partit i la CUP. "Jo hagués preferit uns altres companys de viatge", ha admès Pascal en una entrevista que publicarà aquest dilluns El Punt Avui. Entre les diferències, fer ús del terme "República", mentre que el PDeCAT aposta més per "Estat independent", perquè consideren que és un mot "més inclusiu". "La CUP (com també ERC) fa un plantejament molt més ideològic".

"Nosaltres estem més per acollir la gran majoria, i estem disposats a difuminar més l'aspecte ideològic per fer que més gent se sumi al 'sí'", ha explicat. Sobre els casos de corrupció que esquitxen l'antic partit, Pascal ha assegurat que és "molt taxativa". "En una formació com el PDeCAT li puc garantir que les coses les farem bé", ha assenyalat, alhora que ha reclamat respecte per a la "presumpció d'innocència" i que no es facin "judicis paral·lels".

"Qualsevol pràctica de corrupció ens fa fàstic", ha subratllat Marta Pascal. "Però em resisteixo del tot al fet de generar dubte, a no creure en la presumpció d'innocència i no accepto ni judicis paral·lels, ni afirmacions gratuïtes", assevera. "Arribem a aquesta sentència ferma, veiem què diu i ja direm el que hàgim de dir: des de la perspectiva humana a la vida, si t'equivoques deus tenir tot el dret a demanar perdó", ha sentenciat.

Pel que fa a les divergències amb la CUP, la coordinadora general del PDeCAT indica que no es diu "res de nou". Tot i així ha comentat que "si hem arribat fins aquí és perquè no podem mantenir la situació actual del país", en què l'Estat espanyol "lamina" els interessos de Catalunya. "I aquí ens hi va el benestar dels ciutadans; no és una qüestió de si ens agrada més o ens agrada menys", afirma Pascal.

Tot i així, és del parer que "els plantejaments ideològics i de projecte de país de la CUP són més per fer la revolució que no pas per fer la independència". "Doncs són els seus, no són els meus", afegeix, i reconeix que entre les dues formacions hi ha aspectes ideològics i de projecte de país totalment diferents. "Als antípodes", ha indicat Pascal.