Marta Pascal surt tal com ha entrat del Tribunal Suprem: imputada però sense mesures cautelars, al contrari que Marta Rovira, que ha quedat en llibertat pagant una fiança de 60.000 euros.

Pascal ha exposat que la declaració de la República catalana del 27 d'octubre va ser un "acte simbòlic", sense efectes jurídics. Ha admès que han mantingut reunions amb Puigdemont i els consellers exiliats a Brussel·les, segons fonts presents en la declaració.

Ha respost totes les parts, tot i que no tothom li ha fet preguntes. Com el jutge, que a diferència de l'interrogatori de Rovira, no ha preguntat res a Pascal.

La coordinadora general del PDeCAT no ha recordat algunes de les reunions que va mantenir fora de l'activitat parlamentària ni d'algunes de les declaracions públiques que va fer abans de la DUI.

El tribunal li ha demanat que condemnés la violència del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia, però Marta Pascal s'ha referit a la violència en general i ha dit que li "disgusta".

Al llarg de la declaració, Pascal ha admès que sabia que el TC havia suspès el referèndum i ha afirmat que no tenia coneixement ni havia participat en cap comitè estratègic ni sabia el que era el document Enfocats, que va saber de la seva existència quan es va fer públic a partir de la investigació judicial.

Cap acusació ha demanat mesures cautelars, per tant, no s'ha fet vista i no hi haurà interlocutòria.

L'arribada

Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT, ha arribat al Tribunal Suprem passats uns minuts de dos quarts d'onze del matí. Estava citada a les 11 hores, però la declaració de Marta Rovira s'ha allargat i ha començat una hora i mitja tard.

Pascal ha entrat al Suprem acompanyada del seu advocat, Jorge Navarro, del mateix despatx que Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez. Tots ells estan coordinats per Francesc Homs. 

La coordinadora general del PDeCAT no surt a cap informe del full de ruta, però el seu càrrec sí. Figura en l'Enfocats, el document que ha enganxat totes les cúpules dels partits com si fos una teranyina.

La seva postura els darrers mesos, des que va rebre la notificació de la imputació, ha estat de prudència. Ha parlat poc i quan ho ha fet ha estat per afirmar que no es farà res il·legal.