Els partits sobiranistes i progressistes Més per Mallorca, Més per Menorca, Ara Eivissa i activistes independents de les quatre illes han creat Ara Més, una formació política que concorrerà a les pròximes eleccions generals amb el propòsit d'obtenir representació al Congrés. L'agrupació política, que s'ha presentat aquest divendres en públic, té com a portaveu l'exdiputada per Formentera al Parlament Sílvia Tur, que ha promès "treballar pel que és bo per al conjunt, però també de forma específica per a cada illa".

En un comunicat, Ara Més explica que presentarà a les eleccions al Congrés una "llista insularista" amb l'objectiu que "la veu de la ciutadania de les Illes Balears sigui escoltada i les seves necessitats siguin ateses". La plataforma política vol fer possible que les aspiracions i els interessos compartits dels illencs tinguin un trasllat directe al Congrés per mitjà de representants que "no estiguin supeditats a interessos partidistes propis de les formacions d'àmbit estatal”.

Així doncs, Sílvia Tur ha remarcat que la presència d'una força balear independent permetria assolir reivindicacions en matèries com ara la millora del finançament, els serveis públics i els problemes de connectivitat. Tur també ha afirmat que "la insularitat ha de ser objecte d'especial protecció" i un al·licient per adoptar mesures noves, com va passar quan l'any 2010 Formentera va prohibir les bosses de plàstic.

Durant la presentació d'aquest nou espai polític, que ha tingut lloc aquest divendres a l'Espai Suscultura de Palma, els membres de la plataforma han explicat que l'agenda d'Ara Més no estarà marcada per la dels partits que la conformen. De fet, la previsió és que aquesta aliança tingui continuïtat més enllà de la convocatòria electoral general.

Els diferents ponents, entre els quals hi havia el coordinador de Més per Mallorca i alcalde de Deià, Lluís Apesteguia, i el líder de Més per Menorca i vicepresident del Govern de les Illes Balears, Miquel Àngel Maria, han coincidit a afirmar que Ara Més obtindrà el suport d'un electorat insularista que, a parer seu, "no ha deixat de créixer en els darrers anys i que fins ara no ha comptat amb un projecte estable i representatiu al conjunt de l'arxipèlag".

Ha nascut Ara Més, un partit illenc i d'esquerres que vol aprofitar l'embranzida generada per nous partits de caràcter regionalista com ara Teruel Existe per entrar al Congrés dels Diputats i donar resposta a les reivindicacions de la ciutadania de les Illes Balears.