Un 63,2% dels catalans aniria a votar en un referèndum unilateral. Així ho indica una enquesta de l'empresa Gesop, encarregada pel programa 8 al dia, que assegura que només un 31,7% optaria per no anar-hi i només un 5,1% assegura que no ho sap o no contesta. 

Concretament, a la pregunta següent: "Si se celebrés un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya sense acordar-lo, vostè aniria a votar?", un 50,7% dels enquestats assegura que "segur que sí" i un 12,5 que "probablement sí", fet que situaria la participació en un 63,2%.

Per contra, un 7,1% dels enquestats ha assegurat que "probablement no" i un 24,6% ha manifestat que "segur que no". Finalment, només hi hauria un 5,1% dels entrevistats que manifesta que "no ho sap" o no contesta a la pregunta.

Ara bé, segons Gesop, l'estimació de participació podria quedar-se entre un 37% i un 39% a causa dels precedents existents, que demostren que sempre acaba essent més baixa que la xifra de ciutadans que asseguren que segur que hi aniran.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat