El Parlament preveu recuperar l'activitat presencial de tots els òrgans el 15 de juny d'acord amb les directrius que es donin des del Departament de Salut.

Així ho estableix l'informe que ha aprovat aquest dimarts la Mesa sobre la represa de l'activitat parlamentària després de la crisi sanitària pel coronavirus. Un informe que ha estat impulsat pel president del Parlament, Roger Torrent, i elaborat per la secretaria general. Segons el document, s'establirà un pla específic per als treballadors de la cambra catalana.

D'altra banda, la Mesa ha admès a tràmit les diferents peticions sobre plens monogràfics relacionats amb la gestió de la covid-19.

La Junta de Portaveus no ha fixat data per als plens monogràfics i ha acordat que Torrent i els portaveus dels grups parlamentaris acordin el dia i el format per celebrar els plens.

Tant Cs com el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, han sol·licitat, per separat, un ple sobre la gestió del coronavirus i, per la seva banda, el PSC-Units ha impulsat juntament amb comuns, CUP i PP un ple específic sobre la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia.