La Mesa del Parlament ha desestimat la petició del PSC de votar el nomenament de Miquel Iceta amb papereta i no a través de votació electrònica i secreta. Amb aquesta proposta -que només ha rebut el vot a favor del representant socialista, quatre vots en contra de JxCat i ERC i dues abstencions de Cs-, el PSC intentava impedir que es pogués votar en contra de la candidatura que es portarà demà al ple. La votació amb papereta només pot incloure el nom del candidat, i per tant no permet votar-hi en contra.

Demà serà la Junta de Portaveus qui haurà d'estudiar l'escrit de reconsideració que ha plantejat el PSC un cop s'ha desestimat la seva petició a la Mesa.

Els lletrats de la Cambra han argumentat que la votació s'ha de fer seguint el que marca el reglament, amb procediment ordinari electrònic i secret.

La proposta de fer la votació amb papereta ha estat el darrer intent del PSC d'aconseguir l'acta de senador per al seu primer secretari. ERC, JxCat i la CUP han anunciat ja que votaran en contra de la candidatura.

El fins ara senador socialista en representació del Parlament, José Montilla, ja ha presentat la seva renuncia per donar pas a Iceta, a qui el PSOE havia anunciat com a nou president de la Cambra alta.