La Mesa del Parlament donarà comptes a la Fiscalia sobre les incompareixences del director d'OK diario, Eduardo Inda, l'advocat i soci empresarial de l'excomissari José Manuel Villarejo, Rafael Redondo i l'exsergent de la Policia Nacional espanyola José Manuel Sánchez Fornet a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya.

Tots tres havien estat citats a declarar aquest divendres, en segona convocatòria i sota advertiment legal, a la comissió que estudia les presumpta trama de l'Estat, gestada al Ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz, contra els enemics polítics el govern espanyol. Tot i això, cap d'ells s'ha presentat a la comissió pel què, tal com especifica el reglament de la Cambra catalana, el Parlament haurà d'informar-ne a la Fiscalia.

Inda Parlament   MC

A més, els grups que formen la comissió sobre l'operació Catalunya estudien presentar una querella contra els no compareixents. Entre aquests s'hi troba també el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría i l'actual ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

Tant Rajoy com els ministres i exministres del govern espanyol s'emparen en un informe del Consell d'Estat que els eximeix de comparèixer. No és així en el cas d'Inda, entre d'altres, que podria ser considerat culpable d'un delicte de desobediència, segons dicta el Codi Penal.

Dilluns que ve estan citats a declarar el diputat del PSOE al Congrés José Zaragoza; l'expresidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho; el periodista d'El Mundo Esteban Urreiztieta, i Elisenda Villena, extreballadora de l'agència de detectius Método 3.