La Comissió de Peticions del Parlament Europeu (PE) va decidir aquest dimecres enviar una carta al govern espanyol per mostrar-li la seva "preocupació" sobre la manipulació i censura de RTVE, segons va anunciar la presidenta, Cecilia Wikstrom, i demanar-li explicacions.

L'eurodiputada sueca, al capdavant de la comissió europarlamentària, va explicar que, a l'espera de resposta, la petició presentada a l'Eurocambra per un grup de treballadors de RTVE quedarà "oberta". "Expressarem en una carta al govern espanyol la nostra preocupació i deixarem que ens responguin per escrit amb les seves explicacions i les seves percepcions de la situació en vista de la petició", ha dit Wikstrom després d'un debat entre eurodiputats espanyols de diferents grups polítics.

Els peticionaris van presentar fa unes setmanes davant del PE els seus arguments a través dels membres del Consell d'Informatius de TVE Asunción Gómez i Alejandro Caballero, que van posar alguns exemples de cobertures amb les quals no estaven d'acord, com la declaració del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pel cas Gürtel, l'informe sobre l'accident del Iac 42 o l'anunci del desarmament d'ETA.

Wikstrom va explicar que la direcció de RTVE no va voler finalment participar en el debat, per entendre que només hagués tingut un quart del temps d'intervenció amb què van comptar els peticionaris.