La Mesa del Parlament ha acordat per unanimitat lliurar a la Generalitat 2.014.232,08 euros, corresponents als romanents de l’exercici 2019, perquè siguin destinats a lluita contra el coronavirus. Ho ha decidit en una reunió telemàtica aquest dilluns, on també s'han tractat les esmenes als pressupostos presentades per Ciutadans, que s'han rebutjat. 

La Mesa ampliada decidirà la setmana que ve a quins projectes es destina aquest import, en base a una proposta que han d'elaborar els secretaris de la Mesa, conjuntament amb els representants de tots els grups i subgrups parlamentaris. Aquests 2 milions se sumen al 25% de la retallada de salari net dels diputats durant el mes d'abril acordada abans de Setmana Santa.

Esmenes al projecte de pressupostos

Per altra banda, en relació als pressupostos, que s'han de votar aquest divendres, la Mesa ha obert un termini d’esmenes, que acaba el dimecres a la tarda, perquè els grups i subgrups i puguin presentar esmenes subsegüents al dictamen emès pel Consell de Garanties Estatutàries.

Tot i això, el màxim òrgan de govern de la cambra ja ha acordat amb els vots de JxCat i ERC, que formen majoria, no admetre a tràmit les 53 noves esmenes presentades per Ciutadans.