L'al·lusió del portaveu de JxCat, Eduard Pujol, durant la seva intervenció a la comissió de Territori del Parlament al fet que aquest dimecres fa un any de la suspensió del ple en què s'havia d'investir Carles Puigdemont ha desencadenat una esbroncada contra el diputat de Ciutadans Sergio Sanz que ostentava les funcions de president de la comissió en aquell moment i que ha intentat vetar aquestes referències.

Sanz ha interromput el diputat de JxCat en el moment en què s'ha referit a la investidura fallida, i aquest li ha retret que en una intervenció anterior sí havia permès una diputada de Ciutadans fer referències polítiques i que, en canvi a ell, se li volien vetar.

La decisió de tallar Pujol ha provocat les protestes d'aquest. Però també de la diputada de la CUP Natàlia Sànchez que ha reclamat en quin article del Reglament es basava per permetre la intervenció de protesta de Ciutadans però oposar-se a la de JxCat. Sanz ha argumentat que la diputada de Ciutadans es referia a una denúncia de fets violents, mentre que Pujol abordava questions polítiques. Les explicacions no han acontentat la cupaire que ha insistit que les argumentacions de Sanz eren "tendencioses i de part".

També ha redundat en la protesta Pujol que ha acusat Sanz de decidir "què és allò que s'ha de censurar i què és allò que s'ha de condemnar". El diputat taronja ha replicat argumentant de nou que la seva companya de grup s'havia referit a "agressions físiques". Però les seves explicacions no han impedit que també el portaveu d'ERC, Gerard Gómez del Morral, demanés la paraula per acusar el president de la comissió d'actuar de "xèrif" amb un paper "vergonyós i indignant", vetant uns grups mentre permetia parlar altres. "És absolutament indignant que un president, encara que sigui en funcions, d'una comissió digui als grups què han de dir i què no han de dir i talli la paraula en funció que li agradi o no el què es diu", ha denunciat.

Finalment, ha tornat a intervenir el portaveu de JxCat per recordar que el president de la Mesa té l'obligació de dirigir els debats amb imparcialitat. "Em sembla que no és el cas que hem vist", ha retret.