El Parlament ha rebutjat aquest dimarts la petició de cessament del conseller Miquel Buch i també la reprovació de la seva gestió dels aldarulls arran de les protestes de la sentència del procés. Ho ha fet amb els vots de JxCat i ERC, que han votat contra aquestes peticions que havien presentat la CUP i els comuns, respectivament. 

La petició de cessament, presentada pels cupaires, només ha rebut el suport dels comuns, mentre que JxCat i ERC hi han votat en contra i la resta de l'oposició no ha votat perquè el text anava conjuntament amb el de l'autodeterminació que estava sota avís del Tribunal Constitucional i s'han abstentat

La cambra també ha rebutjat la dissolució de la BRIMO, la retirada dels "cossos policials i militars" de l'Estat i la petició de l'amnistia per "totes les represaliades pel règim". Només la CUP hi ha votat a favor, mentre que els comuns s'han abstingut i JxCat i ERC hi han votat en contra.

Els diputats de Demòcrates, que formen part dels grup republicà, s'ha abstingut en les dues votacions trencant la dinàmica del partit, així com també un altre diputat d'ERC.

Per altra banda, en una altra moció dels comuns, JxCat i ERC també han rebutjat reprovar la gestió del conseller durant els aldarulls i només la CUP hi ha votat a favor.

A més, els dos socis de Govern també han votat en contra de retirar en el termini de sis mesos els projectils de FOAM de l'arsenal dels Mossos, mentre que sí que han votat a favor de trencar al col·laboració dels Mossos amb els cossos policials espanyols si utilitzen bales de goma, mentre que els republicans han votat a favor d'eliminar els 'carrusels' i JxCat en contra. Tots aquests punt, però han quedat rebutjats.